Sol og beskyttelse

I sommerperioden hvor det er varmt og solen bager, opholder vi os meget udendørs. Det betyder, at børnene skal beskyttes mod solens stråler. På legepladsen er det opsat solsejl over sandkasserne, så børnene har mulighed for at søge skygge. Der er særlig opmærksomhed på de mindste af vuggestuebørnene, dem der ikke selv har mulighed for at bevæge sig væk fra solens stråler. 

På de varmeste dage sørger personalet for, at børnene holder ”sieste” i middagsstunden.

Solcreme 
Vi vil bede Jer om at smøre Jeres barn med solcreme inden det kommer i institution. Vi smører dem igen senere på dagen. Alle børn smøres med solcreme når UV-indekset er på 3 eller højere. Vi anvender solcreme af mærket Derma faktor 20 og Derma faktor 30 Baby. Begge cremer er svanemærkede og uden parfume, uden parabener og uden farvestoffer.

 

Sommerbeklædning 
På solrige dage vil vi opfordre Jer til, altid at give Jeres barn tøj på, således at det dækker skuldrene. Derved undgår vi unødige og ubehagelige solskoldninger. Det er også vigtigt at alle børn har en solhat liggende i institutionen. Gerne en solhat, der dækker ørerne og nakken. En mulighed kunne være en bøllehat.

 

Du kan læse mere om børn og solbeskyttelse i pjecen ”Pas på de små stråler” fra Kræftens Bekæmpelse her eller på ”Faktaark omkring solbeskyttelse for børn” her