Køkkenet

Børnehuset 8-tallet, Sejlhuset og M-Huset har haft et køkkensamarbejde siden 8-Tallet åbnede i 2010.  Vi hjælper og inspirerer hinanden med alt fra opskrifter til madplaner. Vores ambition er, at skabe tryghed for børn, forældre og personale ved at personalet bl.a. rotere ved sygdom, ferie ol.  Når personalet rotere handler det om at få det faste personale, der har et indgående kendskab til vores kostpolitik, børns særlige kosthensyn og huset rutiner.

Vores kostpolitik er gældende for hele Klynge A6b hvilket betyder, at vi ikke bruger sukker i vores mad. Samtidig har vi alle det Økologiske Guldmærke, der betyder at vi har en økologiprocent på næsten 100%.

 

Samarbejdet har også de konsekvenser, at personalet i vores køkkener, føler sig mere trygge og stabile og som en samlet enhed. Samtidig kan de lære og udvikle deres faglighed i et fællesskab.

 

Køkkenerne i Klynge A6b har et fælles budget og køber fælles ind. Dette betyder, at vi ofte kan forhandle os frem til bedre priser og en bedre kvalitet til gavn for alle børn. Al mad bliver lavet fra bunden af friske økologiske råvare og der bliver aldrig gået på kompromis med kvaliteten.

 

I Klynge A6b har vi en køkkenleder som er eneansvarlig overfor budget, ferieplanlægning, vikar, kvalitetsikring og samarbejdet. I Klynge A6b er denne person, Børnehuset 8-Tallet´s kok Jens Modéer.

 

Siden 2001 har smiley-ordningen skulle gøre det nemt for forbrugerne at finde de butikker/institutioner, der har bedst styr på fødevarereglerne.

 

I 12 år har Fødevarestyrelsens kontrolrapporter været offentliggjort med angivelsen af et mere eller mindre smilende ansigt, som en let genkendelig oplysning til forbrugeren. Smiley-ordningen har dermed været med til at skabe mere gennemsigtighed, som betyder, at virksomhederne kan sammenligne sig med hinanden og konkurrere endnu mere på fødevaresikkerheden – til gavn for forbrugerne.

 

Du kan se vores Smiley her og  nedenfor kan du læse vores seneste rapport fra sidste besøg fra fødevarekontrollen.