SAMMEN HOLDER VI BØRNENE RASKE

I Enghave Remise tager vi børnenes sundhed alvorligt og vi gør hvad vi kan, for at begrænse sygdom og spredning af virus. Derfor har vi i den kommende tid særligt fokus på at holde børnene raske ved at forebygge sygdom.

Ved at mindske sygdom får alle en bedre og mere stabil hverdag. Derfor bestræber vi os på at mindske smittefarer og have en god hygiejne i institutionen. En institution er ikke et lukket kredsløb, og små tiltag i jeres hverdag kan hjælpe os med at skabe et sundt miljø med mindsket smitterisiko, hvor alle kan trives.

TÆNK OVER SNITFLADER MELLEM HJEM OG INSTITUTION

HER KAN DU GØRE EN FORSKEL!

I HJEMMET

  • Støt os i at opbygge gode håndvaskevaner for barnet
  • Snak om hygiejne og inddrag dem i hygiejneopgaver, som tøjvask mm.
  • Hold barnet hjemme ved sygdom

I INSTITUTIONEN

  • Overhold skofri zoner
  • Vask barnets hænder ved ankomst og igen før i går hjem.  
  • Håndter beskidt tøj så det ikke blandes med rent.

Lad os sammen opbygge gode vaner, og skabe en kultur om at holde hygiejnen i top. Når du f.eks. vasker hænder på dit barn ved ankomst til institutionen, er du med til at påvirke de næste forældre, der kommer ind af døren til at gøre det samme. Når der florerer epidemier er det en god idé at barnet får rent tøj på, når I kommer hjem fra institutionen.

NÅR DIT BARN HAR SYGDOM

Når et barn starter i daginstitution, sker der mange forandringer i hverdagen. En af de mere kedelige ting, er øget risiko for at få diverse sygdomme.

En af de største udfordringer for nye forældre er: ”Hvornår er mit barn for sygt til at komme i institution?”

Der findes ikke noget entydigt svar på dette. Børn kan reagere meget forskelligt på den samme sygdom, og nogle børn er oftere syge end andre, og bruger længere tid på at ”komme sig” igen.

 tvivl om dit barn er rask nok til at komme i institution?

  • Ring og tal med personalet, frem for at møde op.
  • Ofte vil et barn virke friskere hjemme end i institutionen.
  • Selvom dit barn virker friskt om morgenen, betyder det ikke nødvendigvis, at det kan klare en hel dag i institutionen (Vi anbefaler at dit barn skal være feberfrit et døgn inden du afleverer det i institution igen). Dit barn har godt af en ekstra dag hjemme, for at undgå tilbagefald. Desuden er immunforsvaret ofte nede efter en omgang sygdom, og dit barn vil derfor også være mere modtagelig for andre sygdomme.
  • Institutionen følger sundhedsstyrelsens retningslinjer. Ring og tal med personalet, hvis du er i tvivl eller læs om sygdommen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside (www.sst.dk) under ”Smitsomme sygdomme hos børn”.

 SÆRLIGT I FORBINDELSE MED COVID-19 (CORONA)

God hygiejne er vigtigt for at begrænse Corona-virus. Du skal blive hjemme ved sydom, vaske hænder ofte og at hoste eller nyse i ærmet.

Medarbejderne i Københavns Kommune skal følge sundhedsstyrelsens 5 hygiejneråd. Det betyder f.eks. at vi ikke giver hånd i institutioner og skoler i Københavns Kommune.

5. hygiejneråd

1.     Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

2.     Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder

3.     Undgå håndtryk, kindkys og kram – begrænse den fysiske kontakt  

4.     Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og i institutionen

5.     Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

(Brug vand og sæbe til børn fremfor håndsprit)

Smitterisiko

Hvis man har symptomer på Corona-virus (feber, hoste eller vejrtrækningsproblemer) OG indenfor de sidste 14 dage har været i et af områderne med smitte eller har været i tæt kontakt med en person under mistanke for Corona-virus skal man blive hjemme ringe til egen læge eller 1813 og blive hjemme. 

Se sundhedsstyrelsens anbefalinger på coronasmitte.dk

Følg institutionens retningslinjer og spørg personalet eller den pædagogiske leder, hvis du er i tvivl om hvordan du kan bidrage til god hygiejne.

Tak for jeres hjælp!

Bilag
Her finder du retningslinjer og vejledninger ift. smitte sygdomme generelt. se vedhæft.