Peters Hus er 100 Meterskovens udflytterbørnehave. Hver dag kører vi fra Upsalagade til vores dejlige hus i Avnstrup ved Bistrupskovene. 

I Peters Hus tager alt pædagogik og læring udgangspunkt i natur og udeliv. Vi har til huse i en flot og ny restaureret bondegård, som huser 55 glade børn og 9 voksne. 

Vi har en stor, dejlig indhegnet have. I haven har vi flere frugtræer som f.eks. æble, pære og blomme. Vi plukker frugterne og smager på dem sammen med børnene. Derudover har vi også højbede som vi flittigt benytter. Her sår børnene gulerødder, radisser, sætte løg, lægge kartofler. Vi vander og luger ukrudt, smager på krydderurter som citronmelisse, purløg, persille, Anisisop og bjergmynte og tilbereder grønsager m.m. over bål. 

Vi har et dejligt, stort bålområde, som vi bruger til mange forskellige ting. F.eks. tilbereder vi årstidens grønsager fra vores højbede, laver te på en kold vinterdag, bager brød, laver pandekager, koger brændenældesuppe og meget mere. 

Vi får ofte besøg af egernet, fasaner og skovens fugle, og laver foder-kogler til fuglene, og kigger om der er kommet unger i vores redekasser. 

Lige uden for lågen har vi Bistrup skovene. Vi ligger tæt på granskov, bøgeskov og søer. Vi går på mange ture, hvor vi leder efter dyrespor, fisker efter haletudser i søen, finder bær og andre spiselige ting i naturen, besøger den nærvedliggende naturlegeplads, bygger huler i granskoven, smager på de nye bøgeblade i bøgeskoven, leger bjergbestigere op ad de stejle skrænter og meget mere.

Læs mere om vores pædagogik i menuen til venstre.