Her i Kong Gulerod er vi så heldige, at vi har vores helt egen skovbus.

Når man har egen bus, er der masser af muligheder for fantastiske ture. Vi beslutter os for hvilke ture vi vil tage på ud fra børnegruppens alder, interesser, vejret, årstiden m.v. Bussen kører som udgangspunkt tirsdag og torsdag med to voksne og max. 12 børn. Vi har 4 eller 5 skovbus-grupper som på skift kommer afsted med bussen. 

Bussen kører ca. kl. 9.30. Hvis I ikke er kommet på dette tidspunkt, så fylder vi pladsen op med et andet barn. Så selvom I kommer inden vi er kørt, så er der ikke længere plads til jeres barn efter kl. 9.30. Vi er aldrig senere hjemme fra en bustur end kl. 15.00. For at I bedre kan følge med i, hvornår jeres barn skal med bussen, har vi lavet en informationstavle indenfor hoveddøren, hvor vi skriver, hvilke grupper som kører hvilke dage. 

Dog er vores virkelighed sådan, at vi indimellem må aflyse en bustur p.g.a. sygdom, ferie, kursus o.lign. Hvis en tur er blevet aflyst og en gruppe blevet ”snydt” for en dejlig tur, kommer de afsted næste gang. Så bliver de andre grupper rykket frem.

Hvis I en dag har planlagt at hente jeres barn tidligt, er det vigtigt, at I husker at notere det på afkrydsningslisten. Hvis det så er jeres barns busgruppe som kører denne dag, lader vi barnet blive hjemme og fylder bussen op med et andet barn.

Busgrupperne er dannet ud fra børnenes relationer på tværs af stuerne. De første måneder jeres barn går i børnehaven kommer han/hun ikke med i en busgruppe. Vi har erfaret, at det er bedst for børnene, at de er helt trygge og faldet til, før de skal med bussen. Selvfølgelig vil de komme med på de små ture, som vi selv går på i nærmiljøet.

I forhold til sikkerhed, er det ikke muligt for os, at tage børn med i bussen før de er fyldt 3 år.