Om det Særlige Dagtilbud Wagnersvej

Institutionen er en §32 institution. Det fremgår her, at et barn med funktionshæmning har krav på, og brug for, et pædagogisk og behandlingsmæssigt tilbud.

Vi modtager 24 børn i alderen 0-6 år. Vi har åbent 45 timer om ugen.

Institutionen er en af 6 institutioner, under Specialklyngen, som drives af Københavns kommune, som et specialpædagogisk tilbud til børn med funktionsnedsættelser.

I institutionen har vi fire stuer: rød, gul, grøn og blå. På hver stue er der mellem 4 og 7 børn.

Personalet består af: 14 pædagoger - tre fysioterapeuter - en ernæringsteknolog - en rengøringsassistent samt en pædagogisk leder.

Vi har et varmtvandsbassin, som benyttes af både fysioterapeuter og pædagoger.

Vi har en forholdsvis ny renoveret legeplads.

Hvis I vil læse mere om hvem vi er og hvordan vi i praksis arbejder med specialpædagogik, kan I læse vores udviklingsplan (se oversigten til venstre).


Dagen i institutionen
Hver enkelt stue arbejder med et planlagt ugeprogram. Tilrettelagt efter hvilke behov den enkelte børnegruppe har. Måden hvorpå stuerne planlægger og strukturerer, er afhængig af børnegruppen.

Barnet kan fx i løbet af en uge møde:
Morgengymnastik, cykling, turdag, rytmik, leg og bevægelse, finmotorik, svømning, sproggruppe, fysioterapi og fredagssang. 

Den daglige kontakt
Hvert barn har sin egen kontaktbog, hvori den daglige korrespondance mellem hjem og børnehave foregår. Derudover benytter vi KbhBarn (Tryk på "KbhForældre" nedenfor).

Mad
Vores køkkenpersonale sørger for et lille formiddagsmåltid, frokost og et eftermiddagsmåltid. Maden er 90% økologisk.


Transport
Til vores tilbud er der tilknyttet en busordning, så alle børn har mulighed for at blive kørt til og fra institutionen. Der er ca. 5 - 8 børn i hver bus. Om morgenen ankommer de fleste børn, der kører med bus kl. 08:00. 
Om eftermiddagen kører der bus to gange kl. 15:00 og kl. 16:00.

Betaling
Der er ingen forældrebetaling.