Traditioner

I Langhuset er der hvert år en række traditioner og arrangementer både for børn, søskende, forældre og bedsteforældre.

Fastelavn. For alle institutionens børn. Børnene kan komme udklædte, hvis de har lyst, men det er ikke et krav. Børnene slår katten af tønden og hygger sig sammen. I ugen op til arrangementet har børnene lavet fastelavnsris/-masker, som de får med sig hjem på fastelavnsdagen.

Påskefrokost for børnene. xxx

Blomstens dag. I foråret inviterer vi alle bedsteforældre til en hyggelig eftermiddag, hvor de sammen med deres barnebarn kan plante en lille blomst. En dejlig anledning til at være sammen, og børnene kan stolt vise institutionen frem. Legepladsen ser også flot ud med alle de mange blomster.

Afslutningsfest for skolebørn. I løbet af foråret holder vi afslutningsfest for de kommende skolebørn. Festen foregår uden for institutionens åbningstid og er udelukkende for skolebørn. Til festen hygger vi os med festmad, sang og dans m.v. Alle børn får også et diplom, hvor de anerkendes for at have klaret børnehavetiden.

Sommerfest. Før sommerferien holder vi sommerfest for alle børn, søskende og forældre. Alle familier tager en ret med til den fælles buffet, og der er mulighed for, at alle kan deltage i den store bagekonkurrence. Der er også små sjove aktiviteter både for børn og voksne.

Halloween. For alle institutionens børn. Arrangementet består i, at der dagen igennem er planlagt 'uhyggelige' oplevelser, vi spiser uhyggelig frokost og synger uhyggelige sange. Børnene kan komme udklædte, hvis de ønsker det, men det er ikke et krav.

Børnejulegudstjeneste. I december deltager vi i børnejulegudstjeneste i Hyltebjerg Kirke. Der er en gudstjeneste for hhv. vuggestuebørnene og børnehavebørnene. Gudstjenesterne er tilrettelagt efter børnenes aldre, og der synges et par vers fra de gode gamle salmer. Alle børn deltager som udgangspunkt i arrangementet, men er der forhold, som gør, at forældrene ikke ønsker deres barns deltagelse, findes der en løsning på dette.

Julefest. I december holder vi julefest for børn, søskende og forældre. Ved festen er der mulighed for at lave julepynt til et af Langhusets tre juletræer, nyde et glas glögg/kaffe samt en æbleskive. Julemanden kigger forbi med overraskelser til alle børn. Det store indslag ved julefesten er Langhusets børneluciakor, der stolt viser, hvor dygtige de er.

Børnejulefrokost. En af dagene op til jul holder vi børnejulefrokost. Her spiser børnene julebuffet ved et pyntet julebord. Mens vi spiser, taler vi om julen, om hvad børnene glæder sig mest til, vi synger julesange og fortæller nissehistorier.